Kerst- en Oudejaars 2022

Met Kerst en Oudejaar zijn wij geopend! Bekijk hieronder ons Kerst- en Oudejaarsmenu 2022

Ons menu
Zeeuws kruidenbrood
€ 8,50
met Serranoham, aïoli, tomaten tapenade en roomboter
Onze huisgerookte zalm (écht dat proef je!)
€ 16,75
Met yoghurt-tuinkruidendressing en aardappelsalade
Steak tartaar van rund
€ 17,50
met truffelmayonaise, kaaskletskop en poftomaatjes
Gebakken gamba’s
€ 14,50
met een saus van langoustines, verse knoflook en kruiden
Zeeuwse garnalenkroketjes
€ 17,75
met Belgische mayonaise
Kaaskroketjes van Kaasboerderij Schellach
€ 12,50
met appel- mangochutney
Salades
Tartaar van rode bietjes en appel
€ 14,50
met lauwwarme geitenkaas, aceto balsamico, geroosterde hazelnootjes en chips van pastinaak
Zeeuwse oesters
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 9,75
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 19,50
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 11,75
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 22,50
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Soepen
“Crèma d’ Langoustina”
€ 10,50
Bisque van langoustines, room en een scheutje cognac
Dagsoep
€ 8,75
Wisselende soep naar gelang het seizoen
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en roomboter
Vlees
Chefs-favorite
€ 22,50
Huis gemaakte rollade van polderhoen, met saus van rozijntjes, rum en appel
Gebraden eendenborstfilet
€ 25,50
met een saus van Zeeuws kersenbier en kersen
Rib-eye
€ 24,75
van het kalf geserveerd met pepersaus
Wissel van de dag
Wisselend vlees-, of wildgerecht
Vegatarisch
Vegetarisch taartje
€ 23,75
met artisjok, groente, geitenkaas, groenterisotto | tomatenpesto
Vis
Vispannetje de “Boekanier”
€ 24,75
Verschillende vissoorten in romige schaaldierensaus, met kaas gegratineerd
Dagvangst
een dagelijkse verrassing van verse vis, bereid op wijze van de chef (Dagprijs)
Op de huid gebakken zeebaarsfilet,
€ 25,75
geserveerd met een groenterisotto en een jus van kreeft en tonkaboon
Zalmfilet uit de oven
€ 24,50
met roomkaas, tomaat en verse tomaten-basilicumolie
Moulleux
€ 10,00
Lavacake van pure chocolade, kaneel en vanille met vanilleroomijs en cacao-crumble
Parfait
€ 10,00
soufflé van hazelnoot en witte chocolade met advocaat en slagroom
Vanille crème brûlée
€ 10,00
met vanilleroomijs en amandel crumble
“Zeeuwse boerin”
€ 8,75
Vanilleroomijs met stroopwafelkruimels, advocaat en slagroom
Bowmore Single Malt
€ 7,75
Bloedsinaasappel sorbet
€ 10,75
met een frambozen taartje en een macaron
Dessertwijn
Pacherenc du vic bilh a.o.c. madiran
€ 8,50
Per glas
Pacherenc du vic bilh a.o.c. madiran
€ 47,50
Per Fles 0,7 l.
Digestive
Remy Martin VSOP | Courvoisier VSOP
€ 6,25
Calvados
€ 5,75
Cognac XO 20 Yrs. Old
€ 13,95
Grappa
€ 4,25
Grappa Nonini Prosecco
€ 6,25
Johnny Walker Red Label
€ 4,60
Glenn Fiddich
€ 6,50
Ardberg 10 Yrs. Old
€ 8,50
Rinus de rover
€ 8,50
Kindermenu frites met een kroket, appelmoes en mayo
Nemo
€ 9,75
kindermenu aardappelkroketjes met visfilet, appelmoes en mayo
Dekschrobber
€ 8,50
Frietjes met een frikandel, appelmoes en mayo
Maatje matroos
€ 8,50
Frites met kipnuggets, appelmoes en mayo
Ketelbinky
€ 9,75
Kindermenu met pasta en bolognaisesaus
Kinderijs
€ 5,50
Vanille-ijs met slagroom, smarties en een chup a chup lolly
Lunchplank
€ 13,50
kaaskroket van Schellach, Zeeuws brood met tartaar van rode biet en lauwwarme geitenkaas en een kop dagsoep
Lunchplank vis
€ 16,50
Ambachtelijke garnalenkroket, Zeeuws brood met huis gerookte zalm en een kop romige bisque met garnituur van garnalen
Zeeuwse erwtensoep
€ 10,50
Goedgevuld met rookworst en boerenbrood met roomboter en Zeeuws grilspek
Zeeuwse desembol
€ 10,50
met 2 vleeskroketten, salade en mosterd
Zeeuwse desembol
€ 12,50
met gebakken champignons, Zeeuws grilspek, ui, appel en brie
Omelet “Boekanier"
€ 12,50
met champignons, tomaat, ham en kaas
Uitsmijter
€ 9,50
op boerenbrood met ham en/of kaas
Uitsmijter
€ 10,50
op boerenbrood met Zeeuws grilspek
Het restaurant

Heerlijk eten bij restaurant de Boekanier
In de keuken van de “Boekanier”, zwaait onze chef Anthon de scepter. Als we hem vragen wat zijn kookstijl is, aarzelt hij even; “Noem het maar Europees.”, zegt hij vervolgens. Frans, Spaans of Italiaans, hij deinst er niet voor terug om typische streekproducten in een ander jasje te hijsen.

Streekproducten en biologisch rundvlees
In de wintermaanden experimenteert hij graag. Zo heeft hij eens de rustige maanden gebruikt om het recept voor de perfecte gerookte zalm volledig te ontwikkelen tot de zalm met de juiste smaak en bite, zoals we die nu serveren. Ook wordt deze rustige periode gebruikt om eens goed de ogen de kost te geven en te proeven van al dat lekkers in onze prachtige provincie. Hij gaat dan “de boer op” zoals hij dat zelf noemt. Denkt U meteen aan oesters, mosselen en kreeft? Anthon kan ook heel blij worden van de wat minder voor de hand liggende producten. Bijvoorbeeld een keur aan groentes, maar ook biologisch rundvlees (zelfs van runderen die grazen in Vrouwenpolder), boerenkazen of brood van Zeeuws vlegelmeel.

Gedurende het wildseizoen dat zo rond half oktober begint, krijgt Anthon regelmatig een telefoontje van de jager. Deze natuurbeheerder met een jachtgebied rondom het natuurgebied de “Mantelinge”, heeft dan een hert of ree geschoten. Anthon weet dan al precies wat hij met het beest gaat doen. De leerlingen uit de keuken worden opgetrommeld voor een leerzame middag en een bevriende slager helpt met het stropen (ontdoen van huid en haar), uitbenen en portioneren van het mooie vlees van dit wild, dat beslist een prachtig leven heeft gehad en dat proef je!

Kortom er valt, welk seizoen het ook is, weer een hoop lekkers te proeven!

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.