Het restaurant

Heerlijk eten bij restaurant de Boekanier
In de keuken van de “Boekanier”, zwaait onze chef Anthon de scepter. Als we hem vragen wat zijn kookstijl is, aarzelt hij even; “Noem het maar Europees.”, zegt hij vervolgens. Frans, Spaans of Italiaans, hij deinst er niet voor terug om typische streekproducten in een ander jasje te hijsen.

Streekproducten en biologisch rundvlees
In de wintermaanden experimenteert hij graag. Zo heeft hij eens de rustige maanden gebruikt om het recept voor de perfecte gerookte zalm volledig te ontwikkelen tot de zalm met de juiste smaak en bite, zoals we die nu serveren. Ook wordt deze rustige periode gebruikt om eens goed de ogen de kost te geven en te proeven van al dat lekkers in onze prachtige provincie. Hij gaat dan “de boer op” zoals hij dat zelf noemt. Denkt U meteen aan oesters, mosselen en kreeft? Anthon kan ook heel blij worden van de wat minder voor de hand liggende producten. Bijvoorbeeld een keur aan groentes, maar ook biologisch rundvlees (zelfs van runderen die grazen in Vrouwenpolder), boerenkazen of brood van Zeeuws vlegelmeel.

Gedurende het wildseizoen dat zo rond half oktober begint, krijgt Anthon regelmatig een telefoontje van de jager. Deze natuurbeheerder met een jachtgebied rondom het natuurgebied de “Mantelinge”, heeft dan een hert of ree geschoten. Anthon weet dan al precies wat hij met het beest gaat doen. De leerlingen uit de keuken worden opgetrommeld voor een leerzame middag en een bevriende slager helpt met het stropen (ontdoen van huid en haar), uitbenen en portioneren van het mooie vlees van dit wild, dat beslist een prachtig leven heeft gehad en dat proef je!

Kortom er valt, welk seizoen het ook is, weer een hoop lekkers te proeven!

Ons menu
Zeeuws kruidenbrood
€ 7,75
met Serranoham, aïoli, tomaten tapenade en roomboter
Onze huisgerookte zalm (écht dat proef je!)
€ 16,50
met dille-mosterdsaus, rode ui, komkommer en garnaaltjes
Runder Carpaccio
€ 15,50
met basilicummayonaise, oude boerenkaas, tomaat en pijnboompitjes
Gamba’s pil-pil
€ 13,50
grote garnalen in knoflook olie met een rood pepertje
Zeeuwse garnalenkroketjes
€ 15,75
met Belgische mayonaise
Kaaskroketjes van Kaasboerderij Schellach
€ 12,50
met appel- mangochutney
Salades
Caprese
€ 13,75
van tomaat, buratta en groene bladsla met verse pesto
Salade “Caesar”
€ 15,50
Groene sla, bacon, tomaat, kip en croutons, Anjovis “on the side”
Knapperige salade
€ 17,75
met gerookte zalm, tonijn, garnalen, tomaat en komkommer
Zeeuwse oesters
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 9,75
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 21,00
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 10,50
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 19,75
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Soepen
Bisque van strandkrab
€ 10,50
met garnituur van Zeeuwse garnalen, room en een scheutje cognac
Zeeuwse uiensoep
€ 8,75
gegratineerd met oude, boerenkaas
Tomaten crème soep
€ 7,75
met verse pesto
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en roomboter
Vlees
Chefs-favorite “Asian Curry”
€ 22,50
Langzaam gegaarde Kippendijenvlees in een milde curry met garnituur van uitgebakken uitjes, pinda en atjar
Spare-ribs
€ 23,50
Naar eigen recept bereide spare-ribs met een marinade van keukenstroop en appel
Rib-eye
€ 24,75
van het kalf geserveerd met pepersaus
Botermalse tournedos
€ 32,50
met saus van rode Port en gekarameliseerde sjalotjes
Vegatarisch
Vegetarisch taartje
€ 23,75
met artisjok, groente, geitenkaas, geroosterde courgette | tomatenpesto
Veggie "Asian Curry"
€ 22,50
Roergebakken groenten in een milde curry met garnituur van uitgebakken uitjes, pinda en atjar
Vis
Vispannetje de “Boekanier”
€ 23,75
Verschillende vissoorten in romige schaaldierensaus, met kaas gegratineerd
Dagvangst
een dagelijkse verrassing van verse vis, bereid op wijze van de chef (Dagprijs)
Op de huid gebakken kabeljauwfilet
€ 25,75
geserveerd, met een saus van schaaldieren en Zeeuwse garnalen
Zalmfilet uit de oven
€ 22,50
met roomkaas, tomaat en verse tomaten-basilicumolie
Mosselen
Zeeuwse mosselen van Neeltje-Jans (Vrouwenpolder!)
met friet salade en sausjes (Dagprijs)
Door de grote verscheidenheid aan producten die wij verwerken in onze keuken, kunnen wij helaas geen garanties geven dat er geen allergenen of sporen van allergenen voorkomen in onze gerechten. Bij een voedselallergie of intolerantie verzoeken wij u om zich te wenden tot het bedienend personeel.
Moulleux van pure chocolade
€ 9,75
lavacake met vanille-ijs en rood fruit
Vanille-ijs met warme frambozensaus
€ 9,75
crumble en slagroom
Vanille-ijs met advocaat
€ 8,75
crumble en slagroom
Boekanier’s Favorite
€ 10,50
Blondie, Dulce de Leche, snickers-ijs en Ice Coffee
Bowmore Single Malt
€ 7,75
Bloedsinaasappel sorbet
€ 10,75
met een frambozen taartje en een macaron
Dessertwijn
Pacherenc du vic bilh a.o.c. madiran
€ 8,50
Per glas
Pacherenc du vic bilh a.o.c. madiran
€ 47,50
Per Fles 0,7 l.
Digestive
Remy Martin VSOP | Courvoisier VSOP
€ 6,25
Calvados
€ 5,75
Cognac XO 20 Yrs. Old
€ 13,95
Grappa
€ 4,25
Grappa Nonini Prosecco
€ 6,25
Johnny Walker Red Label
€ 4,60
Glenn Fiddich
€ 6,50
Ardberg 10 Yrs. Old
€ 8,50
Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.