met brood en mosterd
met Hollandse garnalen
Met chutney en brood
Heerlijk eten bij restaurant de Boekanier
In de keuken van de “Boekanier”, zwaait onze chef Anthon de scepter. Als we hem vragen wat zijn kookstijl is, aarzelt hij even; “Noem het maar Europees.”, zegt hij vervolgens. Frans, Spaans of Italiaans, hij deinst er niet voor terug om typische streekproducten in een ander jasje te hijsen.
Streekproducten en biologisch rundvlees
In de wintermaanden experimenteert hij graag. Zo heeft hij eens de rustige maanden gebruikt om het recept voor de perfecte gerookte zalm volledig te ontwikkelen tot de zalm met de juiste smaak en bite, zoals we die nu serveren. Ook wordt deze rustige periode gebruikt om eens goed de ogen de kost te geven en te proeven van al dat lekkers in onze prachtige provincie. Hij gaat dan “de boer op” zoals hij dat zelf noemt. Denkt U meteen aan oesters, mosselen en kreeft? Anthon kan ook heel blij worden van de wat minder voor de hand liggende producten. Bijvoorbeeld een keur aan groentes, maar ook biologisch rundvlees (zelfs van runderen die grazen in Vrouwenpolder), boerenkazen of brood van Zeeuws vlegelmeel.
Gedurende het wildseizoen dat zo rond half oktober begint, krijgt Anthon regelmatig een telefoontje van de jager. Deze natuurbeheerder met een jachtgebied rondom het natuurgebied de “Mantelinge”, heeft dan een hert of ree geschoten. Anthon weet dan al precies wat hij met het beest gaat doen. De leerlingen uit de keuken worden opgetrommeld voor een leerzame middag en een bevriende slager helpt met het stropen (ontdoen van huid en haar), uitbenen en portioneren van het mooie vlees van dit wild, dat beslist een prachtig leven heeft gehad en dat proef je!
Kortom er valt, welk seizoen het ook is, weer een hoop lekkers te proeven!


Heeft u iets te vieren? Voor partijen tot 100 personen is de Boekanier een sfeervolle locatie. In principe kan alles, dus valt er binnenkort een feestje te organiseren, dan nodigen we u van harte uit bij ons aan tafel. Onder het genot van een drankje kunnen we alles aan uw wensen aanpassen.

